Luciana's blog

Luciana's blog

marți, 6 decembrie 2011

Turta dulce







Azi, de Sf. Nicolae, am organizat in cadrul firmei un targ de iarna cu produse homemade. Banii stransi in urma acestei initiative se vor dona catre o casa de copii. Eu am participat la targ cu turta dulce, alti colegi au pregatit diverse decoratiuni de iarna sau prajituri de casa. Atmosfera a fost minunata, ne-am distrat, am lucrat in echipa si cel mai important lucru: am vandut multe, multe produse :)

Iata retetat mea de turta dulce, pe care am luat-o de pe acest site http://povesticulinare.blogspot.com/2010/12/turta-dulce.html

Ingrediente: 175 g unt sau margarina, 250 g miere, 250 g zahar, 1 lingurita bicarbonat, 600-700 g faina, 1 lingura cacao, 1 lingura scortisoara, 1 ou
Pentru decor: ciocolata, glazura royal icing ( albus de ou, 200 g zahar pudra, zeama de lamaie), diverse ornamente pentru prajituri
Hartie de copt

Preparare:
Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Cand nu se mai simte zaharul, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Separat se amesteca ingredientele: faina, cacao, bicarbonat, scortisoara. Se combina cele doua amestecuri si se adauga si oul.Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore ( eu am tinut doar 3 ore).In reteta de pe site, cantitatea de faina este de 500 g, insa am observat ca pentru aceasta cantitate aluatul iese prea moale si nu se poate intinde cu sucitorul, asa ca eu am mai adaugat aproximativ 200 g faina. Trebuie sa adaugati faina cat sa se poata manevra cu usurinta. Tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade C.
Pe masa de lucru punem faina, ca sa putem intinde aluatul si sa nu se lipeasca. Intindem cu sucitorul o foaie de aprox 1 cm si taiem cu formele date prin faina.
Se aseaza in tavi la distanta de 1-2 cm si se coc 10-15 minute, pana se rumenesc ( atentie ca se ard repede!).

Pentru glazura puteti sa folositi icing simplu sau icing royal. Pentru icing simplu: turnati zaharul pudra intr-un castron, adaugati zeama de lamaie, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel integrati apa, amestecand, pana obtineti o compozitie cremoasa dar maleabila.
 Daca doriti royal icing: bateti un albus de ou spuma, adaugati 50 de g zahar pudra. Completati cu zahar pudra (pana la 200 g zahar pudra) si zeama de lamaie. Bateti compozitia in mixer pana se incheaga bine si devine lucioasa.
Le ornati dupa imaginatie. Eu am folosit si ciocolata topita pe baie de abur.

4 comentarii: