Luciana's blog

Luciana's blog

vineri, 2 decembrie 2011

Chiftelute din carne

Ingrediente:
1 kg carne tocata (amestec porc +vita), 2 oua, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de patrunjel verde, 1 legatura de marar, miezul de la 3 felii de paine, sare si piper dupa gust.

Preparare:
Ceapa se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt. Miezul de paine se inmoaie in apa, se stoarce si se toaca marunt cu un cutit.
Intr-un castron se pun carnea, ouale, ceapa, usturoiul, verdeata, miezul de paine, sarea si piperul. Se amesteca toate ingredientele pana cand compozitia se omogenizeaza.
Daca nu sunteti siguri cat de sarat sau piperat este amestecul, se face o singura chiftea, se prajeste si dupa ce se raceste o gustam.
Chiftelele se prajesc in ulei incins ( trebuie sa fie acoperite de ulei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu