Luciana's blog

Luciana's blog

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Prajitura Snickers







Pentru cei care iubesc ciocolata si nuca, prajitura Snickers este combinatia ideala. Reteta o am de pe blogul Laurei Sava http://savalaura.blogspot.com/2008/02/prajitura-snickers-by-pocahontas.html
Ingrediente foi:
8 albusuri, 300 g zahar ( 17-18 linguri), 400 g nuca macinata, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, jumatate plic de praf de copt
Ingrediente crema:
8 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri cu cacao, 250 g zahar, 4 linguri cu lapte ( caldut), 250 g unt, 100 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare foi:
Albusurile se bat cu 300 g zahar. Se adauga faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata. Se amesteca totul si se imparte compozitia in 3 boluri. Fiecare foaie se coace timp de 15 minute la 170 grade C.
Preparare crema:
Punem intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se pun toate la bain-marie ( pe abur) si se amesteca timp de 20 de minute.
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste. Se lasa crema deoparte si cand este calduta punem untul frecat. Se lasa crema la frigider pana se mai incheaga (3-4 ore).
Se imparte crema in 3 si se aseaza peste foile pregatite inainte, astfel: o foaie, crema, iar foaie...
Se lasa la frigider pana a doua zi, dupa care o portionam.
Eu am adaugat deasupra ciocolata rasa si nuca pisata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu