Luciana's blog

Luciana's blog

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Shaorma de pui

Azi am pregatit ceva delicios: shaorma de pui. Stiu ca tendinta generala este sa consumam mancare cat mai sanatoasa, salate, fructe, hrana bio, dar sa fim seriosi, cui nu-i place din cand in cand o shaorma sau o pizza? In weekend-uri ne putem rasfata cu ceva bun alaturi de cei dragi, asa ca va dau reteta mai jos:
Pentru 4 portii mari:
4 lipii ( eu am folosit lipii libaneze)
800 g piept de pui
Boia de ardei, piper sau condiment de pui
400 g varza tocata marunt
6 buc castraveti murati taiati rondele
2 buc gogosari murati taiati fasii
2 lingurite ardei iuti murati
2 cepe
1 capatana de usturoi
6 linguri maioneza
Ketchup
2 borcanele iaurt gras
1 Kg cartofi

Preparare:
Taiem pieptul de pui in bucati potrivite pe care le condimentam cu boia de ardei si piper. Asezam bucatile pe gratarul incins. Intre timp pregatim cartofii prajiti, taiem ceapa, varza, castravetii, gogosarii. Maioneza o pregatim dintr-un galbenus crud si unul fiert. Cand maioneza este gata o amestecam cu iaurtul si cu usturoiul zdrobit.
Cand totul este pregatit, asezam o foaie de lipie pe platou, o ungem cu sosul de maioneza ( maioneza, iaurt, usturoi), punem carnea taiata in fasii de cativa cm, cartofi prajiti, varza, ceapa, muraturi, iar sos de maioneza si ketchup si rulam. S-ar putea sa sa desfaca sau sa curga sosul asa ca va sfatuiesc sa o bagati pe jumatate intr-o punguta mica de unica folosinta, infasurata in servetel sau o putei servi la farfurie, fara sa o mai rulati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu