Luciana's blog

Luciana's blog

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Sarailie



Sarailia este de fapt...o baclava, difera doar felul in care aranjam foile, dar gustul este acelasi. N-as putea spune care este originea acestui desert deoarece exista "dispute" intre turci si greci. Il gasim la fel de bun si in Turcia si in Grecia, asa ca sa nu ne mai batem capul cu originea lui si sa trecem la treaba :)
Ingrediente:
2 pachete foi Morarita, 2 pachete unt 60% sau 2 pachete margarina ( pentru varianta de post), aprox. 400 g nuca, 1,5 kg zahar, 3 cani cu apa, coaja rasa de lamaie, portocala, un bat lung si subtire pentru rulat.
Preparare:
Se separa foile bune de cele rupte si se aseaza o foaie buna pe masa. Se stropeste cu unt topit (in zig-zag). Se aseaza a doua foaie( poate sa fie si rupta), se stropeste cu unt. Se aseaza o mana de nuca (data prin masina de tocat nuci), cat sa acopere foaia. Se aduc marginile spre interior, cca 2 cm si se ruleaza pe lungime cu ajutorul unui bat (asa cum vedeti in poza de mai sus).
Se aseaza in tava (unsa cu unt in prealabil). Dupe ce se aseaza toate, se stropesc cu unt topit.
Se dau la cuptor pana devin aurii. Spre sfarsitul coacerii se intorc pe partea cealalata.
Intre timp pregatim siropul: 1,5 kg zahar, 3 cani cu apa, coaza rasa de lamaie - se pun la fiert pana se leaga ( nu foarte legat).
Dupa ce se coc, se taie fiecare in 4 bucati. Se toarna siropul fierbinte. Trebuie foarte mult sirop, cat sa pluteasca bucatile in sirop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu