Luciana's blog

Luciana's blog

joi, 1 decembrie 2011

Prajitura "turnata"cu mere



Inca o prajitura de care m-am indragostit si pe care am gasit-o pe blogul Laurei Sava. Eu am dublat cantitatile deoarece o fac intr-o tava de 25x30 cm
Ingrediente aluat:
4 oua, 18 linguri zahar, 18 linguri ulei, 18 linguri lapte, 24 linguri faina, 2 linguri praf de copt.
Ingrediente crema: 1,5 kg mere, zahar dupa gust, scortisoara.
Preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul si cu uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste amestecul precedent alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se dau merele pe razatoarea mare si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care il lasa. Cand sunt calite se adauga un plic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite si restul de aluat. Punem la copt pentru inca 40 de minute.
Dupa ce se raceste o taiem si o pudram cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu