Luciana's blog

Luciana's blog

joi, 26 ianuarie 2012

Prajitura Bounty

Cine iubeste ciocolata Bounty in mod sigur o sa iubeasca si aceasta prajitura care este delicioasa. Ma gandeam eu ca o sa fie buna inca de cand am vazut pozele pe blogul Laurei Sava, dar n-am crezut ca atat de buna...mmmmmm...un amestec de ciocolata si cocos. Reteta o am de aici http://savalaura.blogspot.com/2011/01/prajitura-bounty-bars.html


Ingrediente:
Blat:
125 g unt/ margarina
100 g zahar brun
3 oua
200 g faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita plina praf de copt

Crema:
300 ml lapte
3 linguri pline cu gris
100 g unt/ margarina
100 g zahar
100 g nuca de cocos

Sirop:
lapte caramel sau lichior de cocos

Glazura:
200 g ciocolata cu lapte
50 g unt/ margarina

Preparare:
Frecam untul cu zaharul si cand compozitia devine spumoasa incepem sa adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam laptele. Cernem faina si cacaua printr-o sita si le adaugam in compozitia de mai sus.
Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 20x30 cm)  si introducem in cuptorul incalzit in prealabil. Lasam la cuptor timp de 18-20 minute la 180 grade C.

 In timp ce baltul se raceste preparam un lapte caramel: caramelizam 2-3 linguri de zahar ( doar pana devine auriu) si il stingem cu 200 ml lapte. Lasam pe foc pana cand zaharul se topeste si cu acest amestec insiropam blatul.
Pentru crema: laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca foarte bine. Se mai tine crema pe foc circa 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit. Se niveleaza si se toarna glazura pregatita astfel: se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga untul si se amesteca bine.
Se lasa prajitura la frigider pentru minim o ora. Se feliaza cu un cutit incalzit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu