Luciana's blog

Luciana's blog

joi, 1 decembrie 2011

Negresa





Negresa este o prajitura foarte apreciata la noi in familie deoarece este plina de ciocolata, insiropata...mmmmm, deja mi s-a facut pofta de o bucatica :)

Ingrediente:
2 pahare de zahar, 3/4 pahar de lapte, 3 linguri de cacao, 200 g unt, 1 si 1/2 pahar faina, 5 oua, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic praf de copt.

Preparare:
Punem laptele, zaharul si cele 3 linguri de cacao intr-o cratita pe foc, le amestecam pana incep sa fiarba. Se lasa compozitia pe foc sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se da la rece ( eu nu o las decat cateva clocote). Untul se lasa la temperatura camerei si se freaca pana devine spumos. Cand crema este putin calduta ( atentie, nu trebuie nici fierbinte, dar nici lasata sa se raceasca de tot) se pastreaza un sfert intr-o cana ( pentru pus deasupra). In cealalta parte din crema de cacao calduta ( adica cele 3 sferturi) se adauga untul. Omogenizam cu un tel intreaga compozitie si o lasam sa se raceasca bine. Adaugam galbenusurile pe rand, dupa fiecare galbenus amestecam.
Este momentul sa dam drumul la cuptor, lasam focul la un nivel potrivit. Tot acum pregatim si tava pentru copt: fie punem hartie de copt, fie o ungem cu unt si presaram faina.
Batem albusurile spuma.
Dupa ce incorporam toate galbenusurile, adaugam faina cernuta bine si praful de copt ( amestecat in faina). Peste tot acest amestec adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija de sus in jos. Turnam compozitia in tava pregatita mai inainte.
Introducem tava in cuptor si cand negresa se desprinde de pe marginile tavii, inseamna ca e gata. Eu programez cuptorul la 40 minute, dar am grija sa verific din cand in cand. Evit sa deschid usa cuptorului primele 20 de minute ca sa nu-mi compromit munca :)
Cand negresa este gata, se scoate pe un gratar sa se raceasca. La final punem deasupra siropul de ciocolata pe care l-am pastrat special. Putem adauga si ciocolata rasa ca sa sporim gustul de ciocolata.
Daca o vreti mai insiropata, mai puteti prepara sirop.

Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu