Luciana's blog

Luciana's blog

vineri, 18 noiembrie 2011

Tort diplomat

Ingrediente:
400 ml lapte, 4 oua, 1000 ml frisca lichida, 300 gr zahar, 40 gr gelatina, fructe ( ananas din compot, banane, portocale, stafide etc) + blat sau piscoturi.
Preparare:
Punem gelatina in 200 ml lapte la inmuiat pentru o ora. Peste ele turnam 200 ml lapte, 4 galbenusuri si 300 gr zahar. Toate se pun pe baie de abur si se amesteca 20 minute.
Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga 600 ml frisca batuta, albusurile batute spuma si fructele taiate cubulete.
Intr-un vas cu pereti detasabili se aseaza blatul sau piscoturile si apoi compozitia. Se da vasul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se orneaza cu frisca si fructe.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu