Luciana's blog

Luciana's blog

marți, 13 decembrie 2011

Burek cu branza sarata


Zilele trecute am incercat burek cu branza sarata, pe care l-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu http://www.retetecalamama.ro/2009/08/burek-cu-branza-sarata.html Daca va place placinta dobrogeana in mod sigur o sa iubiti si acest burek pentru ca aduce la gust cu dobrogeana. Sunt tare curioasa sa gust din burek cand o sa ajung in Croatia, unde am auzit ca se gaseste la tot pasul.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta ( Linco, Morarita), ulei pentru uns, 1 kg de branza usor sarata, 6 oua, 300 grame smantana, 100 ml apa minerala carbogazoasa.
Preparare:
Branza se zdrobeste si se amesteca cu 5 oua, 200 grame de smantana. Daca nu obtineti o compozitie destul de fluida atunci mai adaugati un ou sau 1-2 linguri de smantana.
Ungem tava cu ulei si asezam 2-3 foi. Foia de deasupra se unge cu ulei si se aseaza un strat de umplutura.Continuam cu 2-3 foi si umplutura. Trebuie sa avem 5 straturi de foi si 4 de umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de foi.Pensulam cu ulei suprafata. Cu un cutit ascutit incepem sa portionam placinta.
Batem oul cu smantana si apa minerala si rasturnam amestecul in tava.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C. Coacem timp de 45-50 de minute. Dupa ce s-a copt, taiem placinta urmarind semnaturile facute anterior.
E bun si fierbinte si rece. Noi n-am mai avut rabdare sa se raceasca :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu